Vägar till bättre hälsa på arbetsplatsen

Att må bra är något de flesta (om inte alla) människor strävar efter. Tyvärr är det ofta något vi mest jobbar med när vi är hemma. Med tanke på hur mycket tid vi spenderar på jobbet är det minst lika viktigt att man tänker på dessa saker även där. Idag tänkte vi därför tipsa om några olika sätt man kan göra detta på.

Mindre saker som kan göra stor skillnad är till exempel att stå istället för att sitta vid sitt skrivbord. Det är bra för din kropp och du blir mer alert och har mindre risk att drabbas av vissa sjukdomar.

Du kan också fundera över hur du tar dig till jobbet. Många åker bil eller kollektivtrafik men om du inte har så långt kan ju cykel eller en promenad vara ett alternativ. Eller också kanske du kan gå och träna på lunchen och på så sätt slippa träna när du kommer hem från jobbet.

Men det är också viktigt att din arbetsplats visar att den bryr sig om sina medarbetares hälsa. Att till exempel investera i en hjärtstartare som modellen med det tydliga namnet HeartStart F3 kan vara ett sätt att visa att man bryr sig men också rädda någons liv om olyckan skulle vara framme. Förhoppningsvis behöver den aldrig användas men det är en bra säkerhet att ha.

Som du märker finns det mycket saker du och din arbetsplats kan göra för att alla medarbetare ska må bra. Så lyft frågan om det är läge eller gör ditt bästa för att du ska hitta fungerande vanor. Lycka till!

This entry was posted in Tips.