Vägar till att orka mer

Att skapa förutsättningar så att du kan trotsa tröttheten handlar om att ha ett helhetsperspektiv. Allt ifrån kost, träning till vila påverkar oss. Här är några saker som man vet påverkar hur mycket vi orkar göra.

Träna och gå ut i naturen

Det är lätt att tro att vi blir trötta och orkeslösa av att jobba hårt. Men det som tär på krafterna är att jobba länge med en sak. Det är viktigt att vi ger oss själva tid att återhämta oss från hårda arbetspass på jobbet. Att motionera och gå ut i naturen ger oss mer ork. Att planera sin träning är en sak men att gå från plan till handling är ibland ett stort steg. Vi orkar mer om vi tränar och vi mår överlag bättre om vi rör på oss.

Fysisk aktivitet kan göra dig trött för stunden men i längden så ger det dig mer ork. En promenad är ett utmärkt sätt att få mer energi när du jobbar. Du orkar mer när du kommer tillbaka till jobbet.

Kosten är viktig

En bröstförminskning kan också hjälpa dig att orka mer. Det kan vara jobbigt och tungt att idrotta med tunga bröst. Smärta i rygg, nacke och axlar kan innebära att det är tungt att orka vara aktiv. Som tur är finns det lösningar även på detta.

Det finns kanske inget enskilt livsmedel som är en mirakelkur mot bristande energi. Men genom att äta sunt och variera maten så får du mer energi. Brist på färska grönsaker kan leda till brist på vitamin C och B. Att vara överviktig är en hälsofara för våra inre organ och vår kropp. Att se träning och kost som något som vi gör för hälsans skull och för att orka mer är en sundare inställning än att se träning och kost som ett sätt att gå ner i vikt.