Uppmuntra barnens idrottande

Har du ett fotbollsutövande och intresserat barn så är det viktigt att uppmuntra barnet, ungdomar som idrottar presterar bättre i skolan och mår generellt bättre än ungdomar som inte ägnar sig åt någon typ av träning eller idrott.

Idrott stärker barns självförtroende

Många barn ägnar sig åt fotboll och det svenska föreningslivet blomstrar som aldrig förr. Det finns otaliga fördelar med lagsporter som fotboll men de främsta är nog att de uppmuntrar till gemenskap och stärker barns självförtroende.

Tips på presenter till den fotbollsintresserade

Har man ett fotbollsintresserat barn som ska fylla år så finns det alltid saker att överraska med, fotbollar, fotbollsskor, vattenflaskor eller varför inte en fotbollsweekend? Har barnet ett favoritlag som exempelvis Tottenham Hotspur eller något annat så kan man alltid köpa supporter prylar, en väska, ett halsband, ett mobilskal eller varför inte en ny snygg skolväska?

Viktigt att vi föräldrar är engagerade i idrotten

Att idrotta är en viktig del av livet och särskilt för barn och unga som är under utveckling. Det är viktigt att vi som föräldrar är med och är engagerade i de verksamheter och föreningar som barnen deltar i, vi måste säkerställa att de drivs ur ett barnrättsperspektiv. Om vi inte är engagerade är barnen oerhört utlämnade, i synnerhet om de är väldigt små och har svårt att kommunicera själva.

Låt barnet bestämma vilken idrott den vill hålla på med

En idrottsverksamhet med små barn ska utgå från lek, glädje och lust, vi behöver få med de små på tåget att det är roligt att röra på sig och att kroppen är ett roligt verktyg. Det är bra för barn att redan i tidig ålder börja med idrott, det kan vara dans, fotboll, skridskor eller tennis och många andra sporter för den delen. Låt barnet guida dig till det de vill hålla på med och inte tvärtom.

Oavsett om vi har tonåringar eller små barn så är det viktigt att vi som föräldrar är stöttande och uppmuntrar våra barn att idrotta, det kommer att vara gynnsamt för de hela livet.

This entry was posted in Tips.