Övervikt

Att vara överviktigt är inget som någon vill vara, för många är det ett stort problem som man kämpar med dagligen. Att röra på sig och tänka på vad man stoppar i sig är en väg att gå för att göra något åt sin övervikt.

Att träna tillsammansDet går lätt för vissa medans andra har det svårare att äta rätt och komma ut och röra på sig. Att få hjälp av personlig tränare och dietist kan vara det som behövs för den som har övervikt för att få bukt med sitt problem. Framför allt så är det en fråga om ställningstagande, hur man vill må och hur mycket man vill orka med. Man måste ta sig i kragen och göra en förändring i sin livsstil.

Det finns mer information om övervikt på manlighälsa.se för dig som är intresserad. Mycket är en fråga om en förändring och ju äldre vi blir ju svårare blir det att bryta en livsstil, det gäller att göra det i tid för ju äldre man blir ju svårare och jobbigare blir det när man ska förändra något. Ingenting är omöjligt som Gunde Svan brukar säga, och det är så sant. Det kan ta lite olika lång tid innan man ser en förändring. Att börja träna innebär att det kommer att vara jobbigt från början, men redan där kan man inte ge upp. Fortsätt trots att du tycker det är jobbigt och du får träningsvärk.

Efter ett par månader kommer du att känna hur det går lättare, när du väl är i gång så kommer du att må mycket bättre. Se även till att att du äter hälsosamt också och att ditt intag av mat förändras allt eftersom. Att äta hälsosamt och träna kommer att göra underverk med din kropp. Men kom ihåg att ingen människa är lika, så det som passar för någon annan kanske inte passar just för dig så till att du får en personlig tränare som hjälper dig och triggar dig genom träningen. Vi hoppas du fått inspiration att göra en förändring i din livsstil och önskar dig lycka till med din träning och ditt nya hälsosamma liv!

This entry was posted in Tips.